Perusi-mediul inconjurator 112vet

112vet perusi

Unde ar trebui sa avem un perus , într-o cușcă sau o colivie ?

Perusii au venit initial din Australia, unde traiesc in stoluri uriase pe campii uscate, unde se hranesc cu semintele ierburilor din zona respective. In salbaticie, ei pot zbura multi kilometri in fiecare zi, in cautare de hrana, apa si de locuri de adapost pentru timpul noptii. Pentru ca au nevoie de multe exercitii fizice si oportunitatea de a zbura, cea mai buna cale de a creste perusi, este intr-o cusca mare, larga , inalta. Daca va pastrati perusul in casa, ar trebui sa folositi o cusca de interior. Multi perusii sunt tinuti in custi/colivii mult prea mici , iar cele de tip circular nu sunt recomandate, deoarece acestea nu ofera spatiu suficient de zbor.

Daca alegem sa crestem un perus intr-o cusca , unde ar trebui pozitionata aceasta ?

Daca perusul Dumneavoastra va trebui sa-si petreaca timpul intr-o cusca, asigurati-va ca aceasta este bine pozitionata ; trebuie sa fie pozitionata in asa fel incat razele solare, lumina directa a soarelui ca cada pe aceasta si departe de zonele intens circulate si zgomotoase din casa. Pasarile se simt in siguranta atunci cand sunt intr-un colt al camerei, de acolo pot vedea persoanele care intra si ies din camera si nu sunt inconjurati de zgomotele activitatilor zilnice, fapt care poate provoca stres. Adesea cei care streseaza perusii sunt copii, cateii si pisicile, asa ca este bine sa evitam aceste lucruri. Pasarile au un aparat respirator sensibil , asa ca ei trebuiesc pozitionati departe de fumul de tutun, gatit, sau alte surse de gaze nocive.

Putem lasa perusii liberi prin casa ?

Daca perusii Dumneavoastra sunt cuminti, nu sunt agresivi si traiesc intr-o cusca , este o idee buna sa-I lasati liberi prin casa pentru a zbura si a-si desfasura exercitiile fizice. Ei trebuiesc supravegheati in permanenta atunci cand sunt liberi. Asigurati-va ca ati inchis toate usile si ferestrele, ca ati scos din camera cateii sau pisicile, oprind orice aparat sau obiect periculos – aspirator, tocator de hartii etc.

Ce material putem folosi la baza custii ?

Podeaua custii, trebuie sa fie dintr-un material usor de curatat, iar daca folositi nisip, este bine ca acesta sa fie pulverizat cu apa inainte de a popula cu perusi, pentru a nu se ridica eventualul praf pentru ca acesta poate intra pe caile respiratorii.

Cat de des trebuie sa curatam cusca perusilor ?

Podeaua din cusca ar trebui maturata zilnic, deasemenea semintele cazute si excrementele din locurile de dormit. Vasele cu hrana si apa ar trebui sa fie curatate si reumplute in fiecare zi. O data pe saptamana se spala podeaua si toate accesoriile , daca nu spalati des cusca si accesoriile acesteia , habitatul perusului Dumneavoastra devine foarte murdar.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail