Sfaturi catei

Mediul inconjurator

Pentru a  le asigura cainilor un mediu confortabil, este important pentru ei să aibă propriu lor pat, unde se pot avea odihna netulburată. PLantele toxice sau obiectele periculoase, în casă sau grădină ar trebui să fie păstrate în condiții de siguranță , fara sa fie la indemana lor. Atunci cand calatoresc ideal pentru cateii este  sa stea pe bancheta din spate , chiar cu o centura de siguranta , pentru a evita lovirile de portiera scaune etc.

Un pat confortabil – un catel fericit

Un pat confortabil este important pentru caini. Acesta ar trebui să fie păstrat  într-o zonă liniștită, uscată, fără curenți de aer  (naturali sau aer conditionat). Asigurați-vă că alegeți un pat care poate fi curățat cu ușurință și temeinic, și care poate fi facut  în mod regulat.

Curatenie dupa cainele tau

Trebuie sa oferim catelului un mediu curat .Câinele poate transmite boli, precum  paraziti, cum ar fi viermi intestinali. Asigurați-vă că faceti curat dupa cainele dumneavoastra folosind o pungă de plastic, mai ales dacă există copii prin locul in care il primbati.

Cainii au nevoie de un companion?Cât timp pot lăsa câinele meu singur?

Cainii sunt animale foarte sociale,au nevoie de o multa  companie, ceea ce înseamnă că nu le place să fie singure .Un caine are nevoie de unica compania a oamenilor si este important ca acestea sa nu fie  lăsate pe cont propriu pentru mai mult de patru ore pe zi.. Plictiseala poate provoca caini la latrat continuu  sau pot devenii  distructivi în casă.

 Cine ar trebui să aibă grijă de câinele meu, dacă mă duc în vacanță?

Dacă va duceti în vacanță, trebuie să vă angajati pe cineva responsabil sa aiba grijă de câinele dumneavoastra. Cainii pot fi lasati in canise, sau alternativ la un prieten sau la ”animal sitter”.Lor trebuie sa le lasati o lista cu alimentatia catelului , eventuale tratamente, si detaliile de contact ale medicului veterinar pentru eventualele situatii de urgenta.Daca totusi doriti sa luati catelul cu dumneavoastra peste granita trebuie sa luati legatura cu medicul veterinar, cu minim 7 zile inainte, el va poate ajuta cu microcipul, pasaportul, sfaturi etc.

Dietă  – o dieta sanatoasa, echilibrata este esentiala pentru cainele tau.

Dieta ideala pentru catelusul tau

112vet recomanda o hrana echilibrata corect nutritional – comerciala, sau din casa – aceasta nefiind de cele mai multe ori usor de realizat de catre dumneavoastra.

Recompensele  ar trebui  acordate numai pentru scopuri de formare – dresare sau ocazional, iar în zilele în care primeste o recompensa, cantitatea de alimente din ziua respectiva  ar trebui să fie redusa. Etapa de viață (de exemplu: pui, junior, adult sau senior) și orientări, precum și de pachete de talie și greutate ar trebui să fie luate în considerare atunci când alegeti ce și cât de mult hraniti un câine.

Cățeluși

Când ar trebui să înceapă un catelus sa manance alimente solide?Catelusii sunt, de obicei, gata să mănânce alimente solide atunci când acestea sunt de aproximativ cinci săptămâni.

Cât de des ar trebui sa hranesc catelul meu?

Inițial, catelusii au nevoie de patru mese pe zi, dar acest lucru poate fi redusă la trei pe zi, la aproximativ 12 săptămâni. La sase luni, ei pot avea două mese pe zi, care poate continua pentru tot restul vieții lor.

Câini

Cu ce  ar trebui să hrănesc câinele meu?

Cainele tau are nevoie de o dieta sanatoasa, echilibrata care satisface toate nevoile lui nutritionale.Catelul prefera de multe ori hrana din casa, dar acest lucru nu ii va asigura echilibrul corect de nutrienti .

Câini de diferite vârste au nevoie de diferite tipuri hrană?

Unul dintre cele mai bune moduri de a fi sigur că veti da cainelui dumneavostra nutrientii necesari este să il  hrăniti în conformitate cu “stadiul de viață”. Acest lucru înseamnă un regim alimentar diferit, în funcție varsta – catelus, caine adult sau senior, din aceasta cauza câini de vârste diferite au cerințe diferite de nutrienți. De exemplu, catelusii (puii)au nevoie de mai multe calorii in alimentele lor, deoarece ei sunt foarte energici.Multe branduri de hrana pentru câini sunt disponibile pe piață si oferă diferite sortimente pentru toate stadiile de viata.

Cât de mult ar trebui să dau de mâncare câinele meu?

Urmați pe pachetelede hrana tabelele cu varsta/talie/greutate/gramaj hrana, astfel încât să știi cât de mult trebuie sa ii dati. Se cântăresc bine alimentele pentru a verifica cat trebuie sa ii dati , apoi hrana poate fi data cu o masura deja stiuta. Hrănirea corecta este importanta, deoarece obezitatea este mai frecventă problemă nutriționala  văzut de către medicii veterinari și problemele de sănătate cauzate, cum ar fi diabetul, bolile de inima si artrita.

Cât de des ar trebui să hrănesc câinele meu?

In general, cel mai bine pentru a hrăni un câine adult este de două ori pe zi. Evitați hrănirea cainelui imediat înainte de călătorie, pentru a evita răului de mișcare/masina sau în termen de o oră înainte sau după exerciții viguroase pentru  ca acest lucru poate duce la o afecțiune periculoasa numită torsiune gastrica.

Ce recompense pot da cainele meu?

Cele mai multe alimente de cateide pe piata sunt complet echilibrate nutritional. În cazul în care sunt date produse alimentare suplimentare, ca recompensa, cainele trebuie să facă ceva cu caloriile suplimentare. În cazul în care câinele dumneavoastră nu efectueaza exercitii si plimbari suficiente, caloriile vor fi transformate in grasime.

Singura dată când ar trebui să dea într-adevăr recompense alimentare este atunci când esteun câine in formare/dresaj. În cazul în care răsplata voastră esteorecompensa alimentara, încercați să utilizați ceva sanatos, cum ar fi felii mici de morcov. Cu toate acestea, în cazul în care câinele dumneavoastră este interesat doar de alimente mai putin sanatoase, cum ar fi bucati mici de cârnați, reduceti cantitatea de alimente data  în masă principală, astfel că nu există prea multe calorii in plus pe ziua de formare.dresaj. Obezitatea câinelui  este o mare problemă și cauzează probleme grave  de sănătate.

Sunt multe alte feluri in care puteți arăta afecțiuneapentrucainele dumneavoastră, în alte moduri decât cele alimentare. Câini se bucura de jocuri, plimbări și afecțiune. Nu aveți nevoie sa utilizati produsele alimentare pentru a arăta câinilor iubire.

Bolurile de hrană și de apă

Cainele tau va avea nevoie de acces permanent la apă proaspătă, curată dintr-un vas curat.Acestea ar trebui să fie ușor de curățat. Bolurile din oțel inoxidabil, sau cele din ceramica grea sunt bune. Este important să se arunce orice resturi ramase dupa cainele dumneavoastra dupa ce a  terminat de mancat pentru a vă asigura că nu va avea un miros neplacut sau se va dezvolta mucegai. Înlocuiți boluri cazul în care acestea devin ciobite sau crăpate.

Comportamentul

Abordarea ideala decomportamentul catelusului sau cainelui tau

Proprietarii și crescătorii de animale ar trebui să acorde o atenție specială de  socializare puilor de la o vârstă fragedă. Socializarea este unul dintre cele mai importante lucruri care le puteți face pentru un catelus. Permițându-le să cunoasca oameni și alte animale, să experimenteze o mulțime de atracții și sunete de zi cu zi, în special în primele săptămânide viata. Dresajul  este, de asemenea, important. Formarea/dresajul folosind metode naturale și eficiente, este o modalitate foarte bună de a menține mintea cainelui activă și vă ajută să vă întelegeti reciproc, mai ales atunci când sunt împreună.

De ce este important sa socializam cu catelusul nostru ?

Socializarea are o mare influență asupra comportamentului și temperamentului catelusului tau, care va influenta comportamentul lui pentru tot restul vieții lor. Un catelus bine sociabil este mult mai probabil să devina  un caine prietenos și vioi. În cazul în care socializarea nu se face în mod corespunzător acestafiind mult mai susceptibile de a fi anxios și temător ca adult. Anxietatea si frica sunt sentimente neplacute care reduc calitatea de viață unui caine. În plus, anxietatea și frica sunt motivul problemelor de comportament, inclusiv agresiune.

Cand ar trebui sa incep socializareacatelusului  meu?

Catei trebuie săinceapa socializarea atunci când sunt tineri, din cauza modului in care creierul se dezvoltă intr-un catelus. Între vârsta de 3 și 8 săptămâni, un catelus vrea să exploreze și să investigheze tot ce este nou. Dar, după aproximativ 8 săptămâni, modificările creierului se schimba și în loc de a investiga lucruri noi ,catelusul dumneavoastrapoate devenii nervos si chiar sa va intoarca spatele . Expunerea la o gamă largă de oameni și , precum și locuri diferite și experiențe, este esențiala înainte de vârsta de 8 săptămâni.Cu cat incepeti mai devreme aceste noi experiente cu atat mai bine.De fapt, socializarea cu adevărat începe de la locul unde s-a născut catelusul tau, astfel încât să ar trebui să obțineți un catel dintr-un loc  în care acesta a fost printre atracțiile normale de zi cu zi și sunete, cum ar fi de aspirator, TV, și mașină de spălat. După varsta de 8 săptămâni, socializare este încă importantă deoarece creierul este încă în curs de dezvoltare. La aceasta varsta, catetii vor fi relaxati la contactul cu oameni si sunete diverse.

Catelusii au nevoie de vaccinari inainte de a se întâlni cu alte animale?

Acesta este un punct important. Cățeluși merg în mod normal, la noua lor casă de la vârsta de 8 săptămâni (și ar trebui să fie cu mama lor, până la această dată), iar la această vârstă ar trebui să duceti catelul la medicul veterinar pentru a afla când pot fi vaccinati. Unii probabil au avut deja o vaccinare (efectuata de crescator), și va fi nevoie de al II lea vaccin. Alții vor avea nevoie de primul vaccin  în primul rând, și apoi va fi un al doilea in doua săptămâni mai târziu (în funcție de sfatul veterinarului.). E importanta socializarea cu alte animale, dar catelul dumneavoastra trebuie să fie protejat de boli transmisibile in primul rand.

Cum ar trebui să socializez eu cu catelusul meu?

Catelusul tau se va  întâlnii treptat și experimente si lucruri diferite, dar înainte de a începe, amintiți-vă aceste reguli de aur:

Experiențele trebuie să fie unele bune! Daca catelusul tau pare anxios sau fricos atunci cand faci ceva nou si va vede, încheiati cu calm ceea ce faceti. Nu încercați să-l mângâie sau linisti catelul dvs. ca acest lucru va face să creadă că era ceva  care ii va provoca frică de fiecare data. Doar să fiti  pozitivi și optimisti și faceti ceva  diferit. Acest lucru este foarte important, deoarece în caz contrar in catelusul dumneavoastra se pot dezvolta temeri și fobii.

Construiti noi experiente treptat, de exemplu, du-te la un rând de magazine locale înainte de o incepe precis de cumpărăturile,pe o stradă liniștită în fața unui drum aglomerat, etc Cand catelusul tau este calm și relaxat, să le dati recompense sanatoase, astfel că se vor bucura de aceasta experiență.

Să nu introduceti noi experiente prea multe într-o singură zi(maxim 3) amintindu-le  cât mai des posibil, catelusul dumneavoastra va fi obisnuit cu ele.

Supravegheati joaca cu alti caini, cu atenție.Nu lasati jocul prea agresiv.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail